Dél-Afrika - Energia biztosítása napenergiával

A projektről

Dél-Afrikában a mai napig óriási gondot jelentenek az időszakos áramszünetek, melyek csökkentik az életminőséget, biztonságot. Ingatlanfejlesztő megbízónk az ebből adódó problémák megszüntetése reményében keresett meg minket.

Lehetőség

Dél-Afrika adottságainak köszönhetően a szolár rendszerek telepítése alacsony költséggel járó, jövedelmező alternatívát jelenthet az alacsony minőségű áramszolgáltatás helyett. A közeli telkekre telepített napelempark energiával látja el az ingatlancsoportot, leváltja az egyébként áramszünet esetén bevált hangos és szennyező aggregátorok használatát.

Kihívások

Csak korlátozott méretű terület állt rendelkezésünkre, ahol célunk a maximális hatékonyságot elérő napelemegység kialakitása volt. Kezdeti modellezés alapján ezen területen kb. 3.8 MWp volt elérhető, de ügyfelünk 5 MWp elérését tűzte ki csapatunk céljául. A Wattmanager Kft. 12 szcenárióra végzett részletes modellezést, összehasonlítva a kelet-nyugat és északi elrendezést, valamint álló és fekvő tájolást. Meg kellett találnunk az optimális dőlésszöget, hogy az önárnyékolást megakadályozzuk.

Megoldás

Csapatunk elkötelezett amellett, hogy minden erőforrást bevessen az ügyfél érdekeit szolgálva. Ígéretünket betartva sikerült olyan megoldást találnunk, mellyel elérhető az 5 MWp. Együttműködésünknek köszönhetően a lakótársaság hamarosan egy folyamatos, csendes és környezetbarát energiaellátást élvezhet, mely az elsők között jelenik majd meg Dél-Afrikában.

Dél-Afrika árnyékhatás-vizsgálat
Dél-Afrika árnyékhatás-vizsgálat