Duna-Aszfalt (5 telephely)

A Wattmanager csapata egy műszaki megvalósíthatósági tanulmányt készített a Duna Aszfalt Kft. néhány telephelyére “Kiserőművi csatlakozási terv előkészítése” címmel. 5 telephelyen végezték a szoláris szimulációkat, név szerint Szentesen, Tiszakécskén, Orosházán, Békéscsabán és Szegeden.

Minden helyszínen elvégezte a csapat a megfelelő felmérést. Több, különböző alternatívát dolgoztak fel: déli, illetve kelet-nyugati elhelyezést vettek figyelembe, bifacial napelem esetén, emellett még méreteztek tartószerkezetet és meghatározták a napelemek számát.

A telephely felmérése után, a tervezési előírások figyelembe vételével (NKM rendelkezésre álló adatok lekérése) megvizsgálta a csoport a hálózati csatlakozás lehetőségét (szintén NKM válasz alapján) és szemügyre vette a műszaki kockázatokat (tartószerkezeti problémák, illetve talajmechanikai kérdések). Emellett még természetesen környezeti vizsgálatot is végeztek, ahol ellenőrizték a belvíz szintjét és veszélyét, valamint hogy milyen tűzvédelmi vonatkozásai vannak az adott telephelynek.

Napelemek elrednezési terve
Napelemek elrednezési terve
Napelemek elrednezési terve
Napelemek elrednezési terve