Szlovákia és Magyarország - Napenergia megvalósíthatósági tanulmány

A projektről

Szlovák és magyar telephelyeken 11 épületen végzett naperőmű-fejlesztési alkalmasságvizsgálatot végezve megállapítottunk, hogy a naperőművek kivitelezése minden épület esetében megoldható, megtérülési idejük épülettől függően 6-10 év között várható. A teljes folyamatot az ajánlattételi felhívás elkészítésétől kezdve a kivitelező kiválasztásáig támogattuk. A kivitelezővel történt megállapodást követően a projekt minőségellenőrzését végezzük.

Lehetőség

Ingatlanfejlesztő partnerünk felismerte, hogy az ingatlanpiaci árak növekedésével egyre inkább kifizetődő a napenergia hasznosítása. Ezen felül a fejlesztő által üzemeltetett ingatlanok innovatívnak és fenntarthatónak tekinthetők, amelyek prémium bérleti lehetőséget kínálnak a bérlők számára.

Kihívások

Ez a leghosszabb és legtöbb kihívást tartogató projektünk. Az ingatlanfejlesztő ügyfél egy Európában kevésbé ismert üzleti kultúrából érkezett Magyarországra, így az első kihívás ennek megértése és az adaptálódás volt. A beruházási projektben végig az ügyfél érdekeit képviseljük az ajánlattevőkkel szemben. Ez olykor kiélezett tárgyalásokat eredményezett a projekt lezárultáig, de a mi célunk minden esetben az volt, hogy a projekt kockázatait minimalizáljuk, a műszaki tartalmat és a minőségügyi mutatók teljesítését maximálisan megköveteljük.

Megoldás

A megoldás 2.5 MWp naperőmű telepítése mind a 11 épületen.

Magyar_PV2
Magyar_PV2