Passzív Társasház - Dinamikus szimuláció mint tanúsítást támogató eszköz

A projektről

Feladatunk az épület valós műszaki állapotának megfelelő besorolású energetikai tanúsítvány kiállítása volt. A BB-nél jobb minősítésű energetikai tanúsítvány kiállításához Magyarországon, a hatályos rendelet szerint, részletes statikus számítási módszer alkalmazására vagy dinamikus szimulációval alátámasztott munkarész kiállítására van szükség. Az épületre elkészített dinamikus szimuláció alapján kiállítottuk az AA++ besorolású energetikai tanúsítványt. Új építésű társasház, mely elvi és szerkezeti kialakításaiban megfelel a passzívház követelményeknek.

Lehetőség

BB-nél magasabb energiaminősítést lakóépület csak abban az esetben kaphat, ha ezt a fejlesztő összetett épületszimulációval támasztja alá. Mivel ügyfelünknek AA++ minősítésre volt szüksége, így csapatunkat bízták meg a szimulációs feladatok ellátásával, kiértékelésével.

Kihívások

Az egyik legnagyobb kihívást a szoftverek közötti átjárhatóság feltérképezése jelentette, hogy a dinamikus szimulációhoz használt szoftverek adatai átmenthetőek legyenek a hagyományos energetikai tanúsításra használt környezetbe.

Megoldás

Speciális modul vásárlása lehetővé tette a két rendszer közötti átjárhatóságot.

Benapozottság-vizsgálat
Benapozottság-vizsgálat

Szolárpanel
Szolárpanel