Széndioxid-lábnyom Stratégia

Ökológiai lábnyommal kapcsolatos stratégiaalkotás és 5, 10 vagy 15 éves monitoring periódus

A "kezeletlen" és nem jól strukturált adatokból nem derül ki a szervezet számára, hogy mely intézkedésekkel érhető el a leghatékonyabb széndioxid-kibocsátáscsökkentésre vonatkozó stratégia

Széndioxid-kibocsátási leltár a jelenlegi lábnyom kimutatására, majd csökkentési stratégia és monitoring fázis

Ökológiai lábnyommal kapcsolatos stratégiaalkotás és 5, 10 vagy 15 éves monitoring periódus

Széndioxid-lábnyom Stratégia

A 1,5 fokos klímacél elérése érdekében egyre több szervezet érzi kötelességének, hogy kivegye a maga szerepét. A sosem látott sebességű technológiai fejlődés és társadalmi változások összehangolt, széles látókörű stratégiák elkészítését követelik meg a leggazdaságosabb és legésszerűbb megoldások és lehetőségek felkutatásában. Az ad hoc módon végrehajtott beavatkozások sokszor egymást kizáró fejlesztéseket eredményezhetnek vagy egyenesen negatív hatást érhetnek el.

A közvetlen energiafelhasználáson túl a szervezet indirekt, akár látens kibocsátásait is figyelembe veszi az általunk készített, korszerű ajánlásokat követő széndioxid-stratégia. A célok számszerűsítésének érdekében a munka mindig egy részletes kibocsátásleltárral kezdődik, amely lehetőséget teremt mind a vezetők, mind a szervezetben dolgozók számára láthatóvá tenni jelenlegi környezetterhelésüket. Az adott helyzetet látva jól felismerhetővé válik, mely területeken vannak könnyen megvalósítható kibocsátás-csökkentési lehetőségek, és milyen távolság választja el a szervezetet a fenntartható működéstől. Ennek az átfogó tervnek a gyakorlati haszna mind a vállalati kommunikációban, mind az energiaköltség-megtakarításban, mind a tudatos beszerzésekben jelentkezik.