Energetikai audit

Teljeskörű jogszabályi megfelelés magas hozzáadott értékű energetikai javaslatokkal.

Jogszabályi követelmény az energiaveszteségek feltárása, vagyis az energetikai audit. Az energiaveszteségek feltárásával csökkenthetők a költségek és a károsanyag-kibocsátás.

Az energiaveszteségek feltárásával csökkenthetők a költségek és a károsanyag-kibocsátás, valamint növelhetők a megújulóenergia-használat lehetőségei.

Teljeskörű jogszabályi megfelelés magas hozzáadott értékű energetikai javaslatokkal.

Energetikai audit

Az energetikai auditra úgy tekintünk, mint egy kiváló lehetőség partnereink számára, ahol megtalálhatjuk azokat a műszaki és ügyviteli megoldásokat, amelyekkel csökkenthetik energiafelhasználásukat, és költségeik, termékeik vagy szolgáltatásuk környezetterhelése is csökken, így remélhetőleg újabb területekre is beszállítókká válhatnak. Az energetikai audit és a későbbiekben az ésszerű korszerűsítések megvalósítása a gyártás vagy a folyamatok korszerűsítéset és megújulását is megával hozhatja. Munkánk hatására többször találkoztunk már azzal, hogy egy vállalkozás az új nézőpontból új lehetőségeket talál akár évtizedes problémák megoldására. Az általunk elkészített audit sokszor meghaladja a törvényben előírt elvárásokat, mivel célszoftvereinkkel szinte azonos feltételek mellett tudjuk a megkapott adatokat szemléletesen és gazdaságossági számításokkal kiegészítve elemezni. Ezen kiegészítő szolgáltatásainkkal elsősorban a megújuló energia területén próbálunk nemzetközi szakmai színvonalat képviselni.

Az általunk készített energetikai auditok az MSZ EN 16247 szabvány szerint készülnek, az alábbi részterületek tárgyalásával, megfelelve a jogszabályi előírásoknak:

  • Épületek energetikai értékelése és hatékonyságának javítására vonatkozó javaslatok
  • Folyamatok energetikai értékelése és hatékonyságának javítására vonatkozó javaslatok
  • Szállítás energetikai értékelése és hatékonyságának javítására vonatkozó javaslatok
  • Megújuló energia alapú rendszerek lehetőségének vizsgálata