Épületenergetikai szimuláció

Valós meteorológia alapú dinamikus épületenergetikai szimuláció a kedvezőbb műszaki és pénzügyi mutatók eléréséhez.

Az egyes fejlesztésekhez (hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, megújulók) tartozó megtakarítások (költség és károsanyag-kibocsátás) nem kalkulálhatóak előre kellő pontossággal

Részletes dinamikus szimulációval az épületek energetikai viselkedése kellő alapossággal, a valóságot jól megközelítő módon leírható.

Valós meteorológia alapú dinamikus épületenergetikai szimuláció a kedvezőbb műszaki és pénzügyi mutatók eléréséhez.

Épületenergetikai szimuláció

Érdemes vastagon hőszigetelnünk az épületünket? Ha napelemet teszünk rá, ki tudja majd váltani a fűtést? Tényleg lehet majd hőszivattyúval fűteni? Használhatjuk energiatárolónak az elektromos autónkat? Ezekre és hasonló kérdésekre ad részletes és jól érthető választ a dinamikus épületenergetikai szimuláció. A dinamikus itt azt jelenti, hogy az adott épületre vonatkozó órás felbontású meteorológiai adatok, domborzati adottságok, valamint az épített és természetes környezet adottságai is a modellszámítás részévé válnak. Ez a számítás választ ad minden előforduló felhasználási helyzetre, ami az épülettel megtörténhet. Sőt akár lehetőséget biztosít arra is - amivel jelentős megtakarítást biztosít a beruházók, tulajdonosok számára -, hogy különböző forgatókönyveket, műszaki megoldásokat hasonlítsunk össze megépítésük nélkül. Választ ad a legmagasabb komfortigények teljesülésére, beleértve a természetes megvilágítottság változásokat követő ábrázolását, valamint a hőkomfortot is, azaz mindazt, ami egy korszerű épülettől ma már elvárható. Eldönthetővé teszi, hogy melyik gépészeti kialakítás jelenti a legjobb gazdasági döntést, választ ad a várható üzemeltetési költségekre, látni fogjuk, hogy pl. hány órát működik egy évben a légtechnikai berendezés, illetve nagy pontossággal megmondható a fűtés költsége. Az építés alatti változások hatását előre láthatóvá teszi. A mindennapi gyakorlatban az AA vagy AA+ épületenergetikai besorolást is leginkább egy dinamikus épületszimulációs modellel igazolva lehet elérni. Egy mondatban összefoglalva a dinamikus épületszimuláció láthatóvá és számszerűvé teszi döntéseink költségvonzatát, az épületek jövőbeni üzemeltetési költségeit és várható komfortszolgáltatásait.