Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Projekt

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00508

Projekt címe: Energetikai szolgáltatás digitalizációja

Elnyert támogatás: 15 808 503

Projekt megvalósítás időszaka: 2021.03.01. - 2022.02.28.

Társaságunk 2020-ban nyújtott be pályázatot egy energetikai szoftver fejlesztésének megvalósítása érdekében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett KKV START pályázati felhívásra. Projekttervünk pozitív elbírálásban részesült, melynek eredményeként több közel 15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült vállalkozásunk.

A fejlesztés elsődleges célja a Wattmanager Kft. szolgáltatásának fejlesztése. A projekt eredményeként egy teljeskörű energetikai tanácsadó szoftvert hoztunk létre, amely a jogszabályi megfelelésen túl kiterjed az energiafogyasztásuk monitorozására, pályázati ügyintézésre, karbonlábnyom számításra és kiváltásra, valamint számos egyéb funkcióra is.

Ez a szoftver egy webapplikáció, mely telepítés nélkül könnyen, közel 100%-os rendelkezésre állással lesz elérhető. Működését tekintve platformként nem csak belső felhasználásra, de bizonyos részeit, nyelv-független módon tervezve, partnereink és ügyfeleink számára is elérhetővé téve használnánk. Ez a komplexitás összetett, skálázható megoldást igényel, mely több virtuális kiszolgálórendszer, adatbázisok és adatkommunikációt segítő szerver moduláris összehangolását jelenti.

A projekt megvalósításával cégünk meglévő szakmérnöki szolgáltatásait jobb minőségben, teljesen digitalizáltan képes nyújtani. Ezáltal nem csak a jelenlegi vírushelyzet sújtotta célpiac energetikai (jogi) szükségleteit leszünk képesek könnyebben kielégíteni, de maximálisan kiaknázhatjuk az energetikai átalakulásban és a fenntarthatóságban rejlő üzleti lehetőségeket is. Mindezt foglalkoztatott szakembereink mindinkább szakmai, emberi kreativitást igénylő feladatainak erősítésével, és az eddig hátráltató, adminisztratív feladataik automatizálásával, reményeink szerint jelentősebb növekedést elérve.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásából valósul meg.