Projektek

2020

18. Kerület - Fenntartható társasház közösség

Számos projektünk úttörőként jelenik meg a magyar piacon, ezek közé tartozik a 18. kerületi fenntartható lakónegyed kialakítása is. Cél, hogy a közösség fogyasztásának minél nagyobb részét megújuló energiával biztosítsák. A várt hatékonyság érdekében vizsgálatokat végeztünk több szcenáriót figyelembe véve: lapostetős, magastetős lakóépületek fogyasztásbecslésének, benapozottságának összehasonlítása.

Magyarország - Budapest

2020

Dél-Afrika - Energia biztosítása napenergiával

Dél-Afrikában a mai napig óriási gondot jelentenek az időszakos áramszünetek, melyek csökkentik az életminőséget, biztonságot. Ingatlanfejlesztő megbízónk az ebből adódó problémák megszüntetése reményében keresett meg minket.

Dél-Afrika

Duna-Aszfalt (5 telephely)

A Wattmanager csapata egy műszaki megvalósíthatósági tanulmányt készített a Duna Aszfalt Kft. néhány telephelyére “Kiserőművi csatlakozási terv előkészítése” címmel. 5 telephelyen végezték a szoláris szimulációkat, név szerint Szentesen, Tiszakécskén, Orosházán, Békéscsabán és Szegeden. Minden…

2019

Haller Lakópark - Innováció a budapesti lakáskultúrában

A Haller-projekttel egy új irány kialakulását kezdeményeztük megbízónkkal a budapesti lakáskultúra fenntartható fejlesztése érdekében. Feladatunk egy 5 blokkból álló lakópark napelemparkjának megtervezése volt. Ügyfelünk célja, hogy az épület energia költségét csökkentse, ehhez a kívánt kapacitás mennyiséget 50 kW-ra tűzték ki.

Magyarország - Budapest

2019

Duna-Aszfalt - Napelempark pénzugyi és technikai tervezése

Feladatunk barnamezős területre telepített napelempark műszaki és pénzügyi tervezése volt a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. öt különböző telephelyén. A tervezés céljakéntaz energiahozamok és a pénzügyi mutatók (pl. IRR - belső megtérülési ráta) maximalizálása mellett a műszaki kockázatokat kapacitáskorlátos helyszíneken kellett mérlegelni. Teszteltük, hogy az egytengelyes napkövető, a kelet-nyugati vagy a sima déli tájolású tartószerkezettel kivitelezett naperőmű a hatékonyabb.

Magyarország

2020

Szlovákia és Magyarország - Napenergia megvalósíthatósági tanulmány

Szlovák és magyar telephelyeken 11 épületen végzett naperőmű-fejlesztési alkalmasságvizsgálatot végezve megállapítottunk, hogy a naperőművek kivitelezése minden épület esetében megoldható, megtérülési idejük épülettől függően 6-10 év között várható. A teljes folyamatot az ajánlattételi felhívás elkészítésétől kezdve a kivitelező kiválasztásáig támogattuk. A kivitelezővel történt megállapodást követően a projekt minőségellenőrzését végezzük.

Magyarország & Szlovákia

2020

Izrael Családi ház- Energia-önellátás lehetőségei

A projekt célja egy új építésű izraeli családi ház (288 m2) energetikai és fenntarthatósági szempontú döntéstámogató tanulmányának elkészítése volt. Fő feladataink közé tartozott a besugárzás modellezése és energetikai szimuláció, hogy meghatározhassuk a várható energiaigényt és fogyasztást.

Izrael

Pápai Vízművek

Csapatunk elsődleges célja, küldetése és hivatása, hogy - a jogszabályi megfelelés mellett - olyan szolgáltatást nyújtsunk a vállalatoknak, amely valódi értéket teremt. Ez az érték jelentkezhet energiaköltség-megtakarításban és környezeti felelősségvállalásban is. A Pápai Vízművekkel kapcsolatos…

2019

Passzív Társasház - Dinamikus szimuláció mint tanúsítást támogató eszköz

Feladatunk az épület valós műszaki állapotának megfelelő besorolású energetikai tanúsítvány kiállítása volt. A BB-nél jobb minősítésű energetikai tanúsítvány kiállításához Magyarországon, a hatályos rendelet szerint, részletes statikus számítási módszer alkalmazására vagy dinamikus szimulációval alátámasztott munkarész kiállítására van szükség. Az épületre elkészített dinamikus szimuláció alapján kiállítottuk az AA++ besorolású energetikai tanúsítványt. Új építésű társasház, mely elvi és szerkezeti kialakításaiban megfelel a passzívház követelményeknek.

Magyarország - Budapest

2020

RiverPark Irodaház - Fenntartható fejlesztések feltárása

A RiverPark irodaház üzemeltetője egy azon partnereink közül, melyek a fenntartható fejlesztések feltárása érdekében keresték meg csapatunkat. Ahhoz, hogy a lehetséges lépéseket feltérképezzük, hitelesített energetikai tanúsítványt készítettünk dinamikus épületenergetikai szimulációval, így ügyfelünk számára átlátható összehasonlítást biztosítottunk a jelenlegi fogyasztás és a javasolt megoldások közötti fogyasztásról.

Magyarország - Budapest

2019

Az ország első személyfelvonójának otthont adó, 1924-ben épült Postapalota először a háború után került teljes rehabilitációra, majd a 2010-es évek végén újra munkálatok indultak az épületen. Fontos, hogy hangsúlyozzuk a lehetőséget a régi épületek fenntarthatóvá tételére, felújítások során elérhető innovatív energetikai megoldásokra. Erre egy kiváló példa a Postapalota felújítása. Az üzemeltető célja az volt, hogy az épület BREEAM minősítést kapjon, ezért keresték meg csapatunkat, hogy a már meglévő felújítási tervet a BREEAM szempontoknak megfelelően véleményezzük, kiegészítsük, esetleg korrigáljuk.

Magyarország - Budapest

Természetvédelmi Világalap

A WWF Magyarország ügyfelének, a Budapest Banknak az ökológiailábnyom-felmérése és csökkentési javaslatok tétele volt a Wattmanager Kft. feladata 2019 tavaszán. A felmérések a budapesti központi irodára, a békéscsabai központi irodára, illetve a fiókhálózat 3 irodájára vonatkozott. A felmérés…